אלו סוגים של תוספות בנייה דורשים התייעצות עם אדריכל לפני הכנת התוכנית הסופית לוועדה? ומה הקווים המנחים לגבי כל תוספת?
הוספת חדר לבית:
הבית שלנו משתנה כל הזמן ואנחנו צריכים להשתנות איתו. לבית מצטרפים עוד ילדים, הם גדלים, יש צורך בחדרים נוספים כי כל אחד רוצה פינה משלו או לחילופין אנחנו מגלים שאנחנו זקוקים לעוד מרחב משפחתי ציבורי, לעוד פינה מעוצבת, לשינוי באווירה.
הוספת חדר לבית יכול להיות בשתי דרכים עיקריות. הראשונה, סגירת מרפסת והפיכתה לחדר נוסף. השנייה, ניצול של זכויות הבניה שנותרו מסביב לבית והרחבתו. למרות שכל מקרה הוא לגופו, בשתי הסיטואציות חשוב להתייעץ עם אדריכל ולבדוק איך החדר הנוסף מתחבר לזרימה הטבעית של הבית, אילו שינויים צריך לעשות בתוך הבית עצמו כדי ליצור סביבה נעימה וזורמת וכמובן – איך לתכנן באופן חכם ופונקציונלי את התוספת החדשה.
הוספת פרגולה:
פרגולה נחשבת לתוספת בניה, אך לפי ההקלות לחוק – היא נכללת בתוספות עליהן ניתן לקבל היתר בניה בהליך מהיר. למרות שמדובר בפרגולה, שמשמשת אותנו להנאה מהחלל החיצוני מסביב לבית, עדיין מומלץ לתכנן חכם. לבדוק מאיפה יוצאים אל הפרגולה, מה כיווני האור שמגיעים אליה, האם היא נותנת הצללה מספקת ועוד.
גם במקרה הזה אפשר להתייעץ עם אדריכל או עם מהנדס שיוכלו לקחת את כל הרצונות שלכם ולהפוך אותם לתוכנית קונקרטית ופרקטית.
תוספות בניה לגובה:
אם יש לכם גג שטוח ותרצו לנצל את השטח, תוכלו לבדוק האם יש אפשרות להוסיף קומה נוספת לבית. תוספת בניה זו דורשת תכנון אדריכלי מהותי ולפעמים שינוי של כל אופי הבית. לרוב בונים ומוסיפים קומה במהלך שיפוץ כללי ומהותי.
במהלך התכנון אנחנו בודקים את שטח התוספת, החיבור שלה עם המבנה הקיים, הפונקציות שהיא צריכה למלא, התשתיות הדורשות שינוי וכמובן את הכיוון העיצובי. לאחר הכנת התוכניות האדריכליות, נגיש את התוכניות לוועדה לתכנון ובנייה לקבלת היתרים.
אם אתם רוצים להרחיב את הבית, אנחנו כאן בשבילכם – מהתכנון האדריכלי דרך הגשת התוכניות ועד לעיצוב ולפיקוח מלא על תהליך הבניה.